Ontdek onze recepten met gevriesdroogde paddenstoelen Breng elk gerecht naar een hoger niveau met de intense smaak van gevriesdroogde paddenstoelen. Licht, voedzaam en lang houdbaar, ideaal voor sauzen, risotto, aardappelpuree, pasta en meer. Gebruik ze direct uit het pakje of rehydrateer snel voor volle smaak in slechts enkele minuten. Waarom kiezen voor gevriesdroogde paddenstoelen? Intense umami-smaak – verrijkt elke maaltijd Veelzijdig in de keuken – perfect voor sauzen, soepen, risotto en bijgerechten Lang houdbaar en licht – eenvoudig op te slaan en te gebruiken Rijk aan voedingsstoffen – behoudt vitaminen, mineralen en vezels

Recepten

Morillesaus – voor 4–5 personen

Ingrediënten

  • 30 g gevriesdroogde morilles

  • 1,5 L slagroom

  • 2 sjalotten

  • 80 ml vin jaune

  • 80 g boter

  • Zout en peper

Bereiding

  1. Snipper de sjalotten en fruit ze in boter.

  2. Blus af met vin jaune.

  3. Voeg de morilles toe (zonder te rehydrateren) en laat 2–3 minuten garen.

  4. Voeg de room toe, breng op smaak met zout en peper en laat inkoken.

Hartige Parmezaan–Cèpes Koekjes (aperitief)

Ingrediënten

  • 70 g Parmezaanse kaas

  • 75 g boter

  • 15 g cèpespoeder

  • 1 ei

  • 150 g bloem

  • ½ zakje bakpoeder

  • Peper

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  2. Meng boter, Parmezaan en cèpespoeder. Voeg het ei toe en meng goed.

  3. Voeg bloem en bakpoeder toe, breng op smaak met peper en kneed tot een deegbal.

  4. Rol uit tot ±1 cm dik, steek cirkels uit en maak met een kleinere uitsteker een ring in het midden.

  5. Bak 8–10 minuten op een bakplaat.

Aardappelpuree met Cèpes – voor 4 personen

Ingrediënten

  • 40 g gevriesdroogde cèpes

  • 1 kg aardappelen

  • 100 ml room

  • 50 ml melk

  • 40 ml hazelnootolie

  • 100 g boter

  • Zout en peper

Bereiding

  1. Laat de cèpes 5 minuten weken, giet af en bak kort in boter. Bewaar het weekvocht.

  2. Kook de aardappelen in de schil.

  3. Bak 25 g boter en voeg de cèpes toe, 5–10 minuten.

  4. Breng room, melk, hazelnootolie en rest van de boter aan de kook. Voeg de cèpes toe en mix glad.

  5. Pureer de aardappelen en meng met de cèpescrème. Voeg weekvocht toe voor de gewenste consistentie. Breng op smaak met zout en peper.

Risotto met Cèpes – voor 4 personen

Ingrediënten

  • 40 g gevriesdroogde cèpes

  • 1 ui, gesnipperd

  • 1 grote teen knoflook

  • 1 stengel bleekselderij, fijngehakt

  • Olijfolie en boter

  • 300 g Arboriorijst

  • 75 ml droge witte wijn

  • 20 g versgeraspte Parmezaan

  • 1 groente- of kippenbouillonblokje

  • Weekvocht van de cèpes, gezeefd

  • 1 bosje peterselie, fijngehakt

  • Verse tijm

  • Knoflook in grove stukken

  • Zout en peper

Bereiding

  1. Rehydrateer de cèpes volgens de verpakking.

  2. Fruit ui, knoflook en selderij in olijfolie en boter ca. 10 minuten.

  3. Voeg de rijst toe, bak tot glazig. Blus met wijn en laat verdampen.

  4. Voeg steeds een soeplepel bouillon + gezeefd weekvocht toe tot de rijst gaar en romig is.

  5. Bak de cèpes kort in olijfolie, breng op smaak met knoflook, tijm, zout en peper.

  6. Meng Parmezaan, cèpes, peterselie en peper door de risotto. Dek 2 minuten af en serveer met extra Parmezaan en cèpes.

Cèpessaus – voor 4 personen

Ingrediënten

  • 40 g gevriesdroogde cèpes

  • Olijfolie

  • 2 sjalotten

  • 250 ml droge witte wijn

  • 1 kippenbouillonblokje

  • 250 ml room

  • Snufje zout

Bereiding

  1. Laat de cèpes ca. 30 minuten weken, giet af en zet apart.

  2. Snipper sjalotten en fruit 5 minuten in olijfolie.

  3. Blus af met wijn, voeg bouillonblokje toe en laat inkoken tot de helft.

  4. Voeg cèpes toe en laat 10 minuten sudderen tot het vocht verdampt is.

  5. Voeg room toe, breng op smaak met zout en laat kort koken.

  6. Serveer warm bij vlees, rijst, pasta of aardappelen.


Ontdek onze recepten met gevriesdroogde paddenstoelen Breng elk gerecht naar een hoger niveau met de intense smaak van gevriesdroogde paddenstoelen. Licht, voedzaam en lang houdbaar, ideaal voor sauzen, risotto, aardappelpuree, pasta en meer. Gebruik ze direct uit het pakje of rehydrateer snel voor volle smaak in slechts enkele minuten. Waarom kiezen voor gevriesdroogde paddenstoelen? Intense umami-smaak – verrijkt elke maaltijd Veelzijdig in de keuken – perfect voor sauzen, soepen, risotto en bijgerechten Lang houdbaar en licht – eenvoudig op te slaan en te gebruiken Rijk aan voedingsstoffen – behoudt vitaminen, mineralen en vezels